.

Frank Brundin

Konstnär, grafisk designer, formgivare & motivlackerare

Mitt namn är Frank Brundin är född 1955. Mellan åren 1958 till 1968 bodde jag och min familj i länderna Sri Lanka och Thailand. Mina föräldrar tjänstgjorde i dessa länder och på den tiden fick vi barn bara hänga med. Uppväxten i andra länder och kulturer har präglat min kreativitet och uppfinningsrikedom. Har alltid varit intresserad av att rita och måla. Redan som tioåring fick jag lära mig måla med oljefärger på canvas. Vår hyresvärd, konstnär Vinjya i Surat Thani, Thailand, såg mitt intresse och tog mig under sina vingar. Det jag fick lära mig av Vinja var guld värt och ledde mig som vuxen in i den kreativa genren. Men det tog några år av sökande.

Min uppväxtmiljö födde grunden till den uppfinningsrikedom som sedan följt mig genom livet. Genom mitt aldrig sinande intresse för ny kunskap har jag alltid försökt hitta nya vägar och lösningar på min teknik för att kunna måla extremt noggrant. Jag älskar perfektion och genom mina fotorealistiska konstverk uppnår jag äntligen det mål jag strävat efter. Intresset för färg och form har också utvecklats genom åren med skulpturer i keramik och senast betong.

Ateljén har jag i min bostad i Sigtuna. Ett litet, men funktionellt arbetsrum. Räcker gott för det skapande jag håller på med. Är medlem i Sigtuna Kulturgård och styrelseledamot. Senaste utställningen hölls i fastighetens galleri oktober 2021. En lyckad utställning som skapat mersmak.

Under de år jag verkat som konstnär, om än med rätt långa mellanrum, har jag haft en rad uppmärksammade utställningar i Mariestad, Stockholm, Göteborg, New York och senast i Sigtuna. Skapandet har kommit i perioder. Däremellan har mitt fokus legat på andra områden som grafisk form, art director samt design inom reklam och marknadskommunikation.

Utbildning:
Berghs Högre reklamutbildning
Grafisk form TBV för Kévork Zabounian

Tidigare drivit kursverksamhet:
Kursledare i dekormålning & design på Medborgarskolan, Stockholm
Lärare på Westerlundska gymnasiet, Enköping – Motiv- och dekorlackering
Motiv- och dekorlackeringskurser.
AD och grafisk formgivare, reklamkommunikation på en rad byråer

Referenser

Under åren som AD inom marknadskommunikation har jag haft uppdragsgivare som Stockholm Globe Arena (Tidigare namn). Dataföretaget Oracle, kundtidningsproduktion. ITT Flygts Pumpar i Solna, teknisk illustration och rendering. Alfa Laval, generell marknadskommunikation med en rad olika produkter och produktioner. Medverkat som art direktor för Cementa, Rockwool, IKEA och en rad mindre företag.