.

Frank Brundin

Konstnär, grafisk designer, formgivare & motivlackerare

Mitt namn är Frank Brundin och är född 1955. Mellan åren 1958 till 1968 bodde min familj i länderna Sri Lanka och Thailand. Mina föräldrar tjänstgjorde i dessa länder och på den tiden fick vi barn bara hänga med. Uppväxten i andra länder och kulturer har präglat min kreativitet och uppfinningsrikedom. Redan som tioåring fick jag lära mig måla med oljefärger på canvas. Vår hyresvärd, konstnär Vinjya i Surat Thani, Thailand, såg mitt intresse och tog mig under sina vingar. Vi blandade färg, spände dukar på ramar och han lärde mig sköta om penslar och vårda dem. Det jag fick lära mig av Vinja var ovärderligt och ledde mig som vuxen in i den kreativa banan. Men det tog några år av sökande och jag var inte riktigt redo förrän jag var i 30-års åldern.

Uppväxtmiljön födde grunden och min uppfinningsrikedom och vetgirighet skötte resten. Genom mitt aldrig sinande intresse för ny kunskap har jag alltid hittat nya vägar och lösningar på min teknik. Jag älskar perfektion och genom mina fotorealistiska konstverk uppnår jag äntligen det mål jag strävat efter. Intresset för färg och form har också utvecklats genom åren med skulpturer i keramik och senast betong.

Nu är det dags att gå vidare och hitta nya former och nya tekniker. Jag vill inte fastna i mina gamla manér utan våga tänka utanför boxen. Hur jag ska lyckas med det? Det visar sig. 

Detta år valde jag att gå i pension för att få mer tid att skapa och måla. Hoppas min ökade fritid lämnar utrymme för nya verk och former. Ateljén jag har i min bostad är inte så stor, men den är funktionell och ger mig det utrymme jag behöver just nu. Är engagerad i Plåt-Pelles kulturhus i Sigtuna och även styrelseledamot. Detta galleri i huset som numera är K-märkt och som föreningen driver är ett bra och nära forum för mina utställningar. Senaste utställningen hölls oktober 2021.

Under de år jag verkat som konstnär, om än med rätt långa mellanrum, har jag haft en rad uppmärksammade utställningar i New York, Stockholm, Göteborg, Mariestad och senast i Sigtuna. Skapandet har kommit i perioder. Däremellan har mitt fokus legat på områden som grafisk form, art director och design inom reklam och marknadsföring.

Utbildning:
Berghs Högre reklamutbildning
Grafisk form TBV för Kévork Zabounian

Tidigare drivit kursverksamhet:
-
Kursledare i dekormålning & design på Medborgarskolan, Stockholm
- Lärare på Westerlundska gymnasiet, Enköping – Motiv- och dekorlackering
- Motiv- och dekorlackeringskurser.
- AD och grafisk formgivare, reklamkommunikation på en rad byråer

Referenser

Under åren som AD inom marknadskommunikation har jag haft uppdragsgivare som Stockholm Globe Arena (Tidigare namn). Dataföretaget Oracle, kundtidningsproduktion. ITT Flygts Pumpar i Solna, teknisk illustration och rendering. Alfa Laval, generell marknadskommunikation med en rad olika produkter och produktioner. Medverkat som art direktor för Cementa, Rockwool, IKEA och en rad mindre företag.